Houten terrasplanken

Houten Alungu terrasplanken Algemeen

Herkomst Tropisch West-Afrika, met name in Zaïre en Congo.
Bomen Hoogte 20-30(-40) m met een diameter van 0,7-1,2 m, maximaal 2,0 m. De stam is recht en cilindrisch en tot 20-25 m takvrij.
Het kernhout is rood tot roodbruin met donkere aderen en heeft eenzijdige-achtige glans. Het kernhout steekt duidelijk af tegen het 20-30 mm brede spint dat grijsbruin tot geelgrijs van kleur is. Alungu is zwaar en hard. Gewicht (Bij 12% mc) 800 – 1000 kg / m3.
Duurzaamheidklasse I, zeer geschikt voor alle toepassingen, ook in direct grond- en watercontact.
Door het lange transport door verschillende klimaatzones bestaat de mogelijkheid dat er watervlekken op het hout ontstaan. Daarnaast kan de verpakkingsband een reactie afgeven op het hout. Middels een goede exportverpakking en bijzonder goed ommanteld staalbanden proberen wij dit tot een minimum te reduceren. Geheel vermijden kunnen we dit echter niet.

Toepassing

Het in ons land nog weinig bekende hout kan worden toegepast voor waterbouwkundige toepassingen, brugdekken, carrosseriebouw, geveltimmerwerk, traptreden, betimmeringen en parket(vloeren). Alungu is goed bestand tegen zuren en komt daarom in aanmerking voor toepassing in de chemische industrie.

Leverbaar in Constuctiehout tbv terrassen (Terrasplanken, glad geschaafd).

BEL GRATIS