Kattenluik + montage

Kattenluik montage

Wanddoorvoer – gat in de spouwmuur t.b.v. een kattenluikje
Het is mogelijk om een wanddoorvoer te maken, zodat de katten van binnen naar de buitenkattenren kunnen en visa versa, zonder dat men de katten hoeft te tillen.

Het kattenluikje wordt afgetekend op de binnen muur, wij boren enkele gaten van binnen naar buiten toe en zo ontstaat aan beide kanten de juiste maat.
Aan de binnenkant wordt de muur geperforeerd met een steenboor. Dit produceert stof, wat betekent dat het huis aan de binnenkant na onze arbeid gepoetst dient te worden. De ene keer meer dan de andere, dat is mede afhankelijk van het soort muur. Met een stofzuiger proberen wij het stof te beperken, maar geheel tegen gaan is niet mogelijk. De binnenmuur wordt zover geperforeerd totdat wij kunnen gaan kappen. Het stukje muur wordt weggenomen en ontstaat een rechthoekig gat. Aan de buitenkant slijpen wij de stenen voor zover in wat mogelijk is en de rest wordt weer gekapt. Ook hier ontstaat een rechthoekig gat wat tegenover het gat aan de binnenkant ligt.

Deze manier is echter alleen mogelijk als er voldoende ruimte is om dit werk mogelijk te maken. Wij hebben minimaal een wand van 40cm breedte nodig.

Nu het gat op maat is, wordt er een tunneltje ingeschoven van multiplex. Dit wordt vastgezet, kattenluikje zit in het tunneltje geklemd en de binnen en buitenkant wordt middels een plint afgewerkt.
De wanddoorvoer is klaar voor gebruik!

BEL GRATIS